logo copyland service brasov, centru de copiere brasov
    • print refill - reincarcare cartuse / tonnere reparatii si intretinere distributie papetarie si birotica

  •          
reparatii copiatoare imprimante faxuri

Cartus negru < 25ml - 10 RON
Cartus negru > 25ml - 20 RON

Cartus color (3 culori) - 15 RON
Cartus color (1 culoare) - 10 RON

*optional curatare si desfundare cartus - 5 RON

Curatarea cartusului nu este necesara intotdeauna.

printare si multiplicare refill: reincarcare cartuse reparatii copiatoare si altele distributie papetarie si birotica

Copy Land Service e recunoscută pe piaţa braşoveană din 2005 pentru reîncărcarea cartuşelor cu cerneală sau laser.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce tipuri ce cartuşe pot fi încărcate cu succes?

Toate cartuşele pot fi reîncărcate, dar optime sunt cartuşele care au circuitul manufacturat pe ele. În cazul în care vi se uzează se aruncă şi vă cumpăraţi altele (aproximativ 150 lei ambele: negru şi color). În schimb dacă este un recipient doar iar circuitul de imprimare este pe mecanismul de transport atunci va trebui să cumpăraţi un car nou să fie montat totul ajungînd la o sumă de aproximativ 450 lei (preţul unei imprimante noi).

De câte ori poate fi încărcat un cartuş ?

Depinde de cartuş şi de modul în care a fost folosit. Cel mai adesea cartuşul se înfundă (cerneala se cristalizează înăuntrul cartuşului) urmând ca acesta să fie desfundat de o firmă specializată în aşa ceva. Alt caz e circuitul. Dacă circuitul se întrerupe (depinde de poziţie) cartuşul nu mai primeşte comandă pe o anumită porţiune a capului de scriere şi va scoate întrerupt. În cel mai rău caz se întrerupe circuitul sus la borne iar în acest caz cartuşul nu mai răspunde la comenzi, deci va trebui să vă cumpăraţi altul.

Ce trebuie sa fac, ca sa ţină cartuşul mai mult timp?

În primul rând nu lăsaţi cartuşul (cartuşele) să se usuce. Cum? Faceţi o medie a paginilor pe care le scoateţi sau citiţi câte pagini indică producătorul şi când vă apropiaţi de numărul respectiv reîncărcaţile. În cazul în care cristalizarea s-a produs deja nu le aruncaţi. Mergeţi la o firmă ce se ocupă de curăţarea şi desfundarea cartuşelor. Aceştia sunt specializaţi şi au echipamentul necesar pentru a desfunda cartuşele. Totuşi acest lucru poate lua ceva timp. Dacă aveţi nevoie de ele urgent e mai bine să vă luaţi un set nou şi pe cele vechi să le lăsaţi mai mult timp la firmă să fie curaţate. În acest caz veţi beneficia întotdeauna de un set de ezervă (evident până se deteriorează vreunul din ele). Fiţi atenţi cum manipulaţi cartuşele deoarece circuitele sunt imprimate pe o folie subţire şi dacă se întrerup nimeni nu vi le repară. Cartuşele pe care nu le folosiţi (de exemplu al doilea set) depozitaţile într-un loc răcoros (10-20 grade) într-o punguţă şi cu capul de scriere protejat.

Cât de mult mă costă un cartuş reumplut şi curaţat?

Un cartuş reumplut cu negru costă 10 lei sau dacă depăşeşte 25 ml costă 20 lei. Un cartuş color (cu toate cele 3 culori) costă 15 lei, iar cartuşele cu culoare separată costă 10 lei per bucată. Adăugaţi curăţarea şi desfundarea lor (adică câte 5 lei pe cartuş), dacă este nevoie !!! Nu de fiecare dată se desfundă cartuşele.

Ce se întâmplă dacă imprimanta mea se strică datorită cartuşelor?

Noi vă recomandăm să vă cumpăraţi imprimante care au cartuşe cu circuitul de imprimare direct pe cap. În cazul în care se defectează cartuşul îl schimbaţi cu unul nou. Cele care au circuitul de imprimare separat pe mecanismul de transport şi se defectează costă mai mult decât toată imprimanta să îl cumpăraţi şi să vi-l schimbe deci o să renunţaţi la el.

Cum altfel poate un cartuş să producă defectarea imprimantei ?

E imposibil ca un cartuş să ducă la defectarea imprimantei (nu loviţi cartuşul cu ciocanul când e în imprimantă).

Ce se întâmplă dacă firma înlătură garanţia pe motiv că folosesc cartuşe reumplute?

Atâta timp cât nu aţi semnat un act în care este stipulat aşa ceva, ei sunt datori să vă ia imprimanta în garanţie, altfel este considerată o obstrucţionare a comerţului. Dacă sunteţi în dubii vă sugerez să recitiţi toate hârtiiile pe care le-aţi primit odată cu cumpărarea imprimantei. În cazul în care găsiţi ceva ce reprezintă un acord pe care nu l-aţi semnat (sau prin care sunteţi de acord automat odată cu cumpărarea imprimatei) că nu veţi folosi cartuşe reîncărcate puteţi să reclamaţi sau să îi acţionaţi în judecată.
Gândiţi-vă că un set de cartuşe valorează 70% din valoarea imprimantei. Piaţa de desfacere este estimată la peste 10 miliarde de dolari. E clar că producătorii şi revânzătorii nu au nici un interes să piardă prin reîncărcarea cartuşelor. Ei doresc să vândă consumabile.

Pot să umplu eu cartuşele?

Bineînţeles. Există kituri de reumplere pentru cartuşe. Vă cumpăraţi unul şi vi le reîncărcaţi dumneavoastră. Totul este să nu lăsaţi cerneala să se cristalizeze. În acest caz apelaţi la profesionişti. Instrucţiuni cum să vă umpleţi cartuşele veţi găsi în kitul de reumplere pe care îl achiziţionaţi.

Dar dacă pur şi simplu doresc să cumpăr altele noi?

Foarte bine. Noi vă ajutăm cu altele noi la un preţ atractiv pentru dumneavoastră. Vă rugăm totuşi nu aruncaţi direct la gunoi cele vechi. Aveţi grijă de mediu. Încercaţi să le depozitaţi în containerele special prevăzute sau le lăsaţi la noi. O parte din ele se pot recicla reducând numărul de deşeuri.

Cartuşe Laser - Întrebări şi răspunsuri pe scurt

Ce înseamnă şi care sunt paşii unei reîncărcări de cartuş laser?

Un cartuş laser se demontează complet şi se curăţă toate piesele. În cazul uzurii uneia dintre componente aceasta se schimbă cu alta nouă. Totul se face e către personal specializat. Curăţarea implică înlăturarea prafului vechi din rezervor, eliminarea prafului rezidual din compartimentul său, curăţarea angrenajelor, ungerea lor dacă este cazul. După curăţare urmează umplerea rezervorului cu toner nou. Dacă este cazul se schimbă piesele uzate. Se reasamblează totul, se verifică angrenajele şi se înmânează clientului fericit. Bineînţeles urmează să îl montaţi dumneavoastră urmând instrucţiunile producătorului imprimantei (sau copiatorului).

De câte ori pot să umplu un cartuş laser?

Cartuşele laser se pot umple între 2-4 ori, pe urmă se schimbă cilindrul şi lama de ştergere sau dacă se uzează şi alte piese (mai rar) se schimbă şi acelea. Bineînţeles la fiecare reumplere vă vom anunţa starea cartuşului dumneavoastră.

Oferiţi garanţie pe cartuşul reumplut?

Bineînţeles, iar în cazul în care aveţi probleme îl readuceţi şi vom remedia defectul. După cum arătam mai devreme cilindrul şi lamela trebuie înlocuite la 2-4 reumpleri în funcţie de model.

Cartuşele reîncărcate sunt la fel de bune ca şi originalele?

Procesul de reumplere şi asamblare este practic la fel cu cel la unul original. Diferenţa constă în robotul de pe bandă care este înlocuit de un tehnician al firmei, şi de cantitatea de toner din cartuş. Un cartuş reîncărcat conţine cu 30% mai mult toner decât originalul. Oau veţi putea scoate mult mai multe documente decât până acum.

Un cartuş reîncărcat poate să anuleze garanţia aparatului?

Cartuşele laser sunt unităţi complete, proiectate să amortizeze orice şocuri, sau alt fel de excese, fără să le transmită imprimantei sau copiatorului dumneavoastră. Un cartuş reîncărcat conform standardelor nu va afecta aparatul dumneavoastră deci implicit nu veţi avea probleme cu garanţia.

Câţi bani economisesc reîncărcând cartuşul?

Cam 80% din preţul unui cartuş original (în general preţul mediu al unui cartuş ajunge la 150$) plus 30% mai multe pagini scoase datorită tonerului execedentar. Să nu mai vorbim că veţi reduce numărul de deşeuri ce ameninţă să ne sufoce.

CE SĂ FAC CU CARTUŞELE PE CARE DORESC SĂ LE ARUNC?

Încearcă să le aduci la noi sau la alte firme specializate. Cartuşele stricate vor fi depozitate conform legilor, iar cele care se pot refolosi vor reduce numărul de deşeuri.

Vă mulţumim,
Copy Land Service

acasa || print | refill | reparatii si intretinere | distributie || copiatoare | imprimante | scannere | multifunctionale | consumabile || contact